Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-03-03T20:45:34+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Awak sebenarnya kena banyak membaca kalau awak nak jawab soalan x pun awak buat point idea awk dekat kertas soalan,idea yg awk dah rancang nk buat tulis dulu jadi awk dah tahu mcm mana nk kembangkan idea tu.Harap membantu,maaflah kalau jawapan saya kurang membantu awak


tapi kenapa profail ltk 17 thn
ingat awk form 5
sbb tu saya tanya,Thn dpn awk calon PT3 lah ya
sorilah ganggu
ohh my mistake
2016-03-03T20:58:47+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Awak boleh cari point berdasarkan konsep pandangan dari sudut keluarga, masyarakat, individu, pihak sekolah, kerajaan, dah media massa. Okay contoh la kan, soalan dia: langkah-langkah atasi gejala sosial dalam kalangan remaja Bagi isi pertama amik pandangan ibu bapa. Dekat sini boleh cerita ibu bapa bagi perhatian dan luangkan masa dgn anak anak. Isi kedua boleh cakap pihak sekolah terapkan majlis majlis ilmu dan adakah aktiviti aktiviti keagamaan untuk memulihkan akhlak remaja. Isi ketiga dari sudut masyarakat pulak. Masyarakat amalkan budaya tegur-menegur dan sentiasa ambil berat akan prilaku anak anak muda. Isi last boleh amik dari sudut kerajaan. Boleh kata kerajaan kuatkuasa undang2. Sediakan program latihan jati diri seperti PLKN dan sebagainya. Paham tak? :)