Jawapan

2016-03-09T21:51:31+08:00
            cogan kata ` usaha tangga kejayaan ` sudah menjadi sinonim dalam diri rakyat malaysia tidak mengira agama , bangsa , dan umur . cogan kta seperti ini dapat memberi kata-kata semangat kepada seseorang individu melakukan sesuatu perkara sehingga berjaya .kerjaya seseorang adalah berdasarkan usaha yang dilakukan olehnya .

            ' usaha tangga kejayaan ' bermaksud mengerjakan sesuatu dengan bersungguh-sungguh sehingga mencapai matlamat yang diharapkan . jika nampak seseorang itu melakukan secara berterusan , bermakna individu tersebut sedang berusaha untuk mencaoai matlamatnya . selain itu , rakyat itu mestilah menyemaikan cogan kita ini dalam diri masing-masing supaya dapat dijadikan sebagai pembimbing kpda kita untuk meneruskan usaha yang dilakukan . 
 
              kejayaan seseorang individu juga dipengaruhi oleh cogan kata ' usaha tangga kejayaan ' kerana individu tersebut dapat mempelajari sesuatu yang baik sekali gus memberi semangat untuk melakukan bidangnya dengan sehabis baik malah dalam semua bidang . usaha jugak memerlukan perancangan yang sistematik dari semua aspek khususnya dalam pengurusan masa . hal ini demikian kerana dengan adanya pengurusan masa yang baik dapat membantu seseorang menumpukan perhatian yang sepenuhnya dalam usaha yang sedang dilakukan .