Jawapan

2016-03-09T21:25:34+08:00
                                                                                                                          
No 370 JLN Mawar,                                                                                                                                                                                             Taman PD Utama,                                                                                                                                                                                                  71000 Port Dickson,                                                                                              Negeri Sembilan.
                                                                                              1 November 2012
 Menemui sahabatku Steven yang berada di New Zealand. Saya di sini berada dalam keadaan sihat sejahtera. Saya berharap saudara di sana berada dalam keadaan sedemikian juga.Surat saudara saya telah terima pada minggu lepas.Seperti yang saudara mahukan, saya akan menceritakan tempat-tempat yang menarik di Malaysia.
     Saudara Steven,
     Untuk pengetahuan saudara, Malaysia mempunyai tempat-tempat peranginan yang sangat indah. Antaranya ialah Bukit Fraser, Cameran Highlands, Genting Highland dan beberapa tempat lagi. Saudara dapat menikmati udara yang nyaman dan pemandangan yang indah di tempat-tempat tersebut. Di Genting Highland saudara boleh bergembira dengan pelbagai jenis permainan yang menyeronokkan.
    Malaysia juga mempunyai kawasan pantai yang bersih dan indah. Antara tempat yang boleh saudara kunjungi untuk berkelah, bermandi-manda dan bermain jet ski ialah Port Dickson, Pulau Tioman, Pulau Redang dan tempat-tempat lain yang terdapat banyak kemudahan penginapan dengan harga yang berpatutan.
     Di samping itu, di Malaysia terdapat tempat-tempat bersejarah yang kaya dengan tinggalan sejarahnya seperti di Melaka dan Pulau Langkawi. Di Melaka saudara boleh melihat kesan sejarah semasa penjajahan portugis, Inggeris dan Belanda yang masih kekal hingga sekarang. Di Pulau Langkawi saudara bukan sahaja boleh berkunjung ke tempat-tempat bersejarah, saudara juga boleh membeli belah pelbagai jenis barang dengan harga yang murah.
     Selain itu, saudara tentu seronok untuk membeli-belah pelbagai jenis barang menarik seperti hasil kraf tangan yang terdapat di Pasar seni Kuala Lumpur. Saudara juga boleh membeli barang-barang yang menarik sebagai kenangan berkunjung ke Malaysia dengan harga yang amat berpatutan di Kelantan dan Terengganu.
     Sampai di sini dahulu yang dapat saya ceritakan kepada saudara. Semoga saudara berpuas hati dengan penerangan saya. Mudah-mudahan saudara dapat berkunjung ke Malaysia dan dapat menikmati keindahan dan keseronokan yang telah saya ceritakan. Saya sudahi surat saya ini dengan ucapan terima kasih.
     Sekian, terima kasih.

                                                                                           Yang benar,                                                                                                                                                                                                                                                             _____________