Jawapan

2016-03-09T22:29:13+08:00
                                                                                      NO 7 JALAN BSE 4/19,                                                                                                       BANDAR SERI EHSAN,                                                                                                       42700 BANTING,                                                                                                       SELANGOR DARUL EHSAN
                                                                                                                  17 MAC 2014
         
Menemui saudaraku Haziq semoga berada dalam keadaan sihat sejahtera. Saya telah menerima surat saudara ,dan saudara ingin mengetahui tentang keistimewaan yang terdapat di kawasan  tempat tinggal saya.
       Saudaraku, 

     Saya akan menceritakan keistimewaan yang terdapat di kawasan yang paling hampir dengan tempat tinggal saya iaitu Pantai Morib dan Putrajaya. 

       Pantai Morib terletak kira- kira 40 kilometer dari rumah saya.Di situ terdapat beberapa buah chalet dan hotel untuk kemudahan pelancong dari dalam dan luar negara. Antara hotel yang terkenal ialah Hotel Gold Course.Pantainya yang bersih dan banyak gerai disediakan telah menarik minat ramai pangunjung terutama pada hujung minggu.

       Di Pantai  Morib juga terdapat kawasan untuk aktiviti perkhemahan.Banyak aktiviti yang dilakukan disitu seperti berkayak,memancing,bermain bola pantai dan lain lain.Oleh kerana pantai ini amat menarik,maka pangunjung tidak merasa jemu untuk datang berulang kali.


      Saudara Haziq ,Putrajaya juga amat hampir dengan tempat tinggal saya . Putrajaya  merupakan pusat pentadbiran negara Malaysia.Walaubagaimanapun ,di situ disediakan pelbagai taman untuk dilawati oleh pengunjung dari luar dan dalam negara . Antaranya ialah Taman Botania , Taman  Pertanian ,Taman Rama Rama danlain lain.Saya sering berkunjung ke sana jika ada berkelapangan. Jika saudara berminat saya boleh membawa saudara ke sana.


       Saya berharap agar saudara membalas surat saya. Tentu banyak berita yang dapat saudara ceritakan. Saya menantikan ketibaan warkah saudara.

               Akhir kata, sambutlah salam mesra daripada saya.  
            
Saudaramu,
luqman 
(Luqman Al- Hakim)