Jawapan

2016-03-10T16:48:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Nur Illya Maisara sering mendapat tempt pertama dalam peperiksaan. Pada suatu hari, saya berpeluang menemuinya untuk mengetahui tentang rahsia kecermelangannya dalam pelajaran.

Irfan    :Apa khabar, Illya? Sibuk nampaknya.
Illya     :Khabar baik. Oh, saya sedang menyiapkan latihan yang Cikgu Nooraini sruh!I
rfan    :Awak saya lihat, selalu mendapat tempat pertama dalam peperiksaan. Ingin tahu juga rahsia kejayaan awak.
Illya     :Di dalam Kelas. Ketika guru mengajar saya akan memberi sepenuh perhatian. Saya mengelak diri daripada berbual-bual dengan rakan. Jika saya tidak fahan, saya segera bertanya pada guru.
Irfan    :Apakah yang awak lakukan ketika di rumah?
Illya     :Di rumah saya akan membaca semula nota pelajaran yang diberi oleh guru. Tujuannya supaya maklumat yang diberikan oleh guru itu kekal dalam ingatan saya.Saya juga membuat nota kecil yang boleh saya bawa ke mana-mana sahaja.
Irfan    :Bagaimanakah dengan buku-buku ulang kaji?
Illya     :Buku ulang kaji sentiasa ayah saya beli. Saya akan membuat latihan apabila ada waktu terluang. Biasanya, pada hari minggu saya habiskan masa dengan membuat ulang kaji.
Irfan    :Awak menghadiri kelas tuisyen?
Illya     :Saya menghdiri kelas tuisyen seminggu da kali. Kelas diadakan dari jam 7.00 malam sehingga jam 9.00 malam. Saya mengikuti kelas tuisyen yang memantapkan pengetahuan saya.
Irfan    :Saya ingin mengucapkan terima kasih atas kesudian awak berual-bual dengan saya. Awak memang gigih belajar dan otak cair, sebab itulah selalu mendapat nombor satu dalam peperiksaan.
Illya     :Terima kasih,setiap orang boleh Berjaya jika berusaha dan rajin belajar.