Jawapan

2014-07-02T21:32:29+08:00

Ini Jawapan Diperakui

√ó
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kilang dan kenderaan  mengeluarkan asap yang berbahaya,kerana asap yang dikeluarkan mengandungi gas karbon monoksida dan gas karbon dioksida.Gas tersebut menyebabkan penyakit berbahaya seperti sesak nafas,penyakit kaser dan katarak mata.
Kebanyakan kilang dibina di sepanjang sungai untuk memastikan bahan-bahan buangan disalirkan ke dalam sungai-sungai berkenaan. cecair kimia yang disalurkan ke dalam sungai tidak dirawat dan mengandungi bahan toksik yang mencemarkan air sungai. Kebanyakan kilang membuang sisa cecair dan pepejal ke dalam sungai yang mengakibatkan sungai tercemar. kilang-kilang yang melepaskan asap dari serombong-serombong biasanya berwarna hitam dan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan.
sy tak nak kilang nak punkutan sampah sarap
membuang sampah merata-rata menyebabkan pencemaran alam sekitar berlaku. Kebanyakan mereka tidak suka membuang sampah di tempat yang disediakan oleh pihak pemaju.Kebiasaannya berlaku di kawasan perumahan rakyat, rumah pangsa dan rumah-rumah setinggan
ok bai
ok thank you bye