Jawapan

2016-03-15T18:56:20+08:00
Pokok seribu guna atau lebih dikenali sebagai pokok kelapa banyak kegunaannya.Hampir setiap bahagian pokok ini boleh digunakan. Daun pokok kelapa boleh dijadikan lidi dan menghasilkan penyapu lidi. Batang pokok kelapa boleh dijadikan titi untuk menyeberangi longkang atau parit. Tempurung kelapa pula boleh menghasilkan tabung dan menambah sumber pendapatan. Isi kelapa muda enak dimakan begitu sahaja atau dijadikan kuih-muih. Air kelapa pula sedap diminum tambahan lagi apabila cuaca panas. Ianya boleh menyejukkan tubuh badan kita. Sabut kelapa boleh dibuat tali, sabun, bahan api dan bermacam lagi. Pendek kata, pokok kelapa sangat berguna kepada kita. Oleh itu, kita hendaklah menghargai pokok ini sebaik-baiknya .
  • Pengguna Brainly
2016-03-15T20:44:11+08:00
Hai..
 Tempurung kelapa pula boleh menghasilkan tabung dan menambah sumber pendapatan. Isi kelapa muda enak dimakan begitu sahaja atau dijadikan kuih-muih. Air kelapa pula sedap diminum tambahan lagi apabila cuaca panas. Ianya boleh menyejukkan tubuh badan kita. Sabut kelapa boleh dibuat tali, sabun, bahan api dan bermacam lagi. Pendek kata, pokok kelapa sangat berguna kepada kita. Oleh itu, kita hendaklah menghargai pokok ini sebaik-baiknya .


Pokok seribu guna atau lebih dikenali sebagai pokok kelapa banyak kegunaannya.Hampir setiap bahagian pokok ini boleh digunakan. Daun pokok kelapa boleh dijadikan lidi dan menghasilkan penyapu lidi. Batang pokok kelapa boleh dijadikan titi untuk menyeberangi longkang atau parit.