Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-03-18T16:45:25+08:00

DUA pemain boling negara, Daniel Lim Tow Chuang dan Shalin Zulkifli ditabalkan sebagai olahragawan dan olahragawati 2003 Majlis Sukan Negeri Selangor pada majlis penganugerahan di Subang, semalam.

Ini merupakan kali kedua berturut-turut sukan tenpin boling merangkul kedua-dua gelaran utama anugerah sukan negeri Selangor itu setelah Zulmazran Zulkifli dan Shalin memenanginya tahun lepas.

Kejayaan membantu pasukan muncul juara di dua kejohanan dunia yang berbeza menjadi faktor utama kemenangan mereka dalam kategori masing-masing.

Daniel menjadi salah seorang daripada pemain boling negara yang mencipta sejarah memenangi pingat emas dalam kejohanan berpasukan Piala Dunia di Denmark tahun lepas.

Shalin yang telah beberapa kali memperoleh banyak anugerah di peringkat kebangsaan dan negeri pula menewaskan pesaing terdekatnya, pelari pecut 400 meter negara, Norasheela Mohd. Khalid untuk gelaran tersebut.

Kedua-dua pemenang masing-masing menerima wang tunai RM5,000, sijil dan cenderamata daripada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2004&dt=0510&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=su_03.htm#i... 
© Utusan Melayu (M) Bhd