Jawapan

2016-03-20T08:56:31+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
2x(x-4) = 2p-q
2x^2 - 8x =2p-q
2p-q = 2x^2-8x
2p = 2x^2-8x +q
p = 2x^2-8x+q
------------------
2
p = x^2 - 4x + q
p yg pertama ialah p=2x^2-8x+q over 2
  • Pengguna Brainly
2016-03-20T10:11:00+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
2x^2 - 8x - 2p + q = 0 2x^2 - 8x - 2p + q = 0 a = 2 , b = - 8 , c = - 2p + q b^2 - 4ac = 0 (-8)^2 - 4(2)(-2p+q) = 0 64 - 8(-2p+q) = 0 64 + 16p - 8q = 0 16p = 8q - 64 P = 1/2q - 4
1 5 1
ouhh macam tu
??
tak cikgu , sy lupa formula b^2-4ac tu..
Ouh..xpe2..