Jawapan

2016-03-20T16:47:26+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Anda blh baca banyak novel dan belajar vocabulary.ia akan tolong awak untuk tulis karangan .ia akan dpat lebih markah
1 1 1
Jawapan Paling Bijak!
2016-03-20T16:51:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1) Banyak baca akhbar BI
2) Jangan segan untuk bercakap dalam bahasa inggeris
3) Selalu jawap soalan grammar walaupun tak suka sebab memalui soalan kita akan belajar dia punya past tense dan grammar yang lain .
4)Boleh juga kalau selalu tengok cerita Inggeris dan dengar lagu inggeris
5) Bertanya dengan guru kalau tak faham
6) Selalu bawak kamus . Kalau kat phone tu , boleh download google traslate.
7) Banyakkan menulis dalam bahasa inggeris . (Tak semestinya buat karangan , but kalau nak post kat instagram , twitter dan etc. pun boleh tulis dalam bahasa inggeris )
P/s : Selamat Mencuba .. Saya telah mencuba cara ini dan ternyata berhasil .. ^^

2 3 2