Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-03-21T23:41:11+08:00
       Seterusnya,kita dapat melakukan kegiatan yang berfaedah seperti pergi berkelah bersama keluarga atau membuat lawatan ke sesuatu tempat.Kitaboleh pergi ke pantai,air terjun dan banyak tempat menarik yang boleh dikunjungi.Ini dapat memberi keseronokan dan semangat belajar kepadaseseorang pelajar.
Aktiviti luar bilik darjah / aktiviti kokurikulum

:

Faedah-faedah yang diperoleh melalui aktiviti perkhemahan

CONTOH PENDAHULUAN:

(AR) Aktiviti kokurikulum yang pelbagai kini semakin diminati oleh golongan pelajar terutamanya aktiviti yang mampu mencabar kemampuan dan kreativiti mereka. (AH) Hal ini agak selari dengan sifat semula jadi seseorang remaja yang memang dahagakan cabaran dan pengalaman baru yang lebih unik. Aktiviti perkhemahan misalnya, jika dirancangkan dengan betul dan rapi, sudah pasti akan mampu menjana pelbagai faedah kepada mereka yang terlibat. (UBI) Tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata. (AA) Pelbagai faedah yang akan diperoleh melalui penganjuran aktiviti perkhemahan.

Catatan:

AR = Ayat rangsangan ( ayat berkaitan tema )AH = Ayat huraianAA = Ayat arahan ( ayat berkaitan tugasan / kehendak soalan )UBI = Ungkapan bahasa indah  • ezzy
  • Bercita-cita tinggi
2016-03-25T23:38:04+08:00
1 Dapat menimba ilmu baharu
2 Dapat menambahkan pengalaman
3 Dapat beriadah dengan menyertai perkhemahan