Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-03-23T21:04:23+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
(4x^2/2 + x) 0 to k = 3
( 2x^2 + x ) 0 to k = 3
(2(0)^2 + 0) - (2k^2+k)=3
0- ( 2k^2 + k ) =3
0-2k^2 - k =3
-2k^2-k-3 =0
(4k+1)(4k+1)=0
4k + 1=0
4k = -1
k=-1/4

3.
a. {1~0 f(x) dx + {1~0g(x)dx
-5+(-3) = -8

** it is stated that {0~1 f(x) dx = 5 & {0~1 g(x) dx = 3 ,
thus if the integration between the 2 numbers are exchanged , the value will changed from positive to negative and vice versa..


b. 3{0~1 f(x)dx- {0~1g(x)dx +{0~1 2dx
= 3(5) - 3 + (2x) 0 to1
=12 + ( 2(0)) - (2(1))
=12 + 0 - 2
=10#

p.s. {0~1 means integrate from 0 to 1 ..


3 5 3
sorry sangat tapi soalan 4 b saya tk dapat jwpn.so blh tlg tak??
jap
{0~3 f(x) dx = 6 , {0~2 f(x) dx = 5 .....so in order utk combinekan kita kene pastikan nombor bawah kat integration1 sama dgn no atas integration2 .... so , {2~0 f(x) dx = -5 , {0~3 f(x) dx + {2~0 f(x) dx = 6+(-5) = 1
4b??
{3~2 [ f(x) - k ] dx = 5k , {3~2 f(x) dx - {3~2 k dx = 5 , (-1) - (kx) 3 to 2 = 5k , (-1) - (k(2)) - (k(3)) = 5k , -1-2k-3k = 5k , -1-5k = 5k , 10k = -1 , k = -1/10