Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-03-25T15:43:47+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
F:x = 3x + 2 g:x = x² - 2 fg:x = 3 (g:x) + 2 [Gantikan x dengan fungsi g:x] = 3 ( x² - 2) + 2 [ kemudian. Kembangkn. Dan calculate. Akan mendapat jawapan] Jawapan akhir: 3x² - 4. gf:x = (f:x)² - 2 [Gantikan x dengan fungsi f:x] = (3x + 2)² -2 [Kemudian. Kembangkan dan calculate.] Jawapan akhir: 9x² + 12x + 2 f=g dan fg=gf. Boleh dijawab menggunakan kaedah persamaan serentak. Pindahkan kesemua nombor ke sebelah kanan dan tinggalkan '0' di sebelah kiri. Kemudian. Calculate sehingga mendapat bentuk am. [ax² + bx + c = 0] untuk mendapatkan nilai x, tekan pada kalkulator dengan menggunakan EQN. Semoga berjaya. Diharap. Anda faham penjelasan saya. ^_^
1 5 1