Jawapan

2016-03-27T14:39:15+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
8x - 2 =2 (3x - 1) +3 
   8x-2=6x-2+3
 8x-6x=-2+3+2
      2x=3
        x=1.5
2016-03-27T16:26:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
8x - 2 =2 (3x - 1) +3
⇔ 8x-2 = 6x-2 +3
⇔ 8x-6x = -2+3+2
⇔ 2x= 3
⇔ x= 3/2
⇔ x= 1,5