Jawapan

2016-03-27T19:35:23+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
                                                                                                    Natalia Amima,
                                                                                                              Lot 455,
                                                                            Taman Indah,96400 Mukah,
                                                                                           Sarawak,Malaysia.
                                                                                                    14 Mac 2010

Menemui saudari Rossa yang berada di Surabaya. Apa khabar saudari dan keluarga di sana ?Saya dan keluarga, sihat walafiat sentiasa. Surat saudari telah selamat saya terima semalam. Terimakasih kerana sudi mengutus surat kepada saya.Untuk pengetahuan saudari, sekarang saya sedang menuntut di Sekolah Menengah KebangsaanThree Rivers, dalam Tingkatan Satu. Saya berasa sangat seronok kerana telah mendapat ramai temanbaru.Dalam surat saudari yang lepas, saudari ada menyatakan keinginan saudari dan keluarga untukmelancong ke Malaysia pada cuti pertengahan tahun ini. Saya rasa pilihan saudari sangat tepat.Malaysia ialah negara yang indah dan unik. Banyak tempat menarik yang boleh saudari dan keluargakunjungi di Malaysia. Di Sarawak terdapat tempat-tempat yang menarik seperti Kampung Budaya, GuaNiah, dan Gua Mulu. Kampung Budaya terletak 40 km dari Bandar raya Kuching. Saudari bolehmenginap di hotel dan chalet yang berdekatan iaitu Pusat Peranginan Damai dan Santubung. DiKampung Budaya, saudari boleh melihat rumah-rumah kaum etnik yang berada di Sarawak. Saudari jugadapat merasai sendiri budaya dan adat resam setiap kaum etnik ini.Selain itu, saudari boleh pergi kebahagian utara negeri Sarawak dengan menaiki kapal terbang atau pengangkutan darat. Di situ ada, GuaMulu dan Gua Niah. Di Gua Mulu saudari dapat melihat keindahan alam semula jadi serta unsur-unsur pembentukan batu kapur yang sungguh menakjubkan. Di Gua Niah pula, saudari dapat melihat artifakpeninggalan manusia kuno yang hidup pada zaman Paleolitik. Selain itu, saudari dapat menyaksikanpemungut sarang burung layang-layang memungut sarang burung untuk diproses.Saudari,Selain Sarawak, negeri Terengganu juga mempunyai tempat menarik untuk dikunjungi. Di sanaterdapat Pantai Rantau Abang yang popular sebagai tempat penyu mendarat dan bertelur.Pengunjungberpeluang mendapat pengalaman menyaksikan penyu-penyu mendarat pada waktu senja untukbertelur.Pulau Redang juga terdapat di Terengganu. Di situ, pengunjung dapat lari daripada kesibukankota dengan merasai ketenangan dan menikmati keindahan alam semula jadi. Taman Hidupan Air diPulau Redang menyajikan keseronokan luar biasa kepada pengunjungnya.Saudari,Sekiranya saudari berminat tentang sejarah Tanah Melayu, saudari boleh berkunjung ke Melaka.Di situ masih terdapat bangunan-bangunan lama peninggalan Portugis dan Belanda termasuk kota AFamosa. Saya pasti saudari tertarik mendengar keindahan serta keunikan tempat-tempat menarik yangtelah saya ceritakan tadi. Saudari juga boleh melayari internet untuk lebih mengetahuinya.Sampai di sini sahaja pertemuan kita untuk kali ini. Saya harap kita dapat berjumpa di lainlembaran. Sampaikan salam saya kepada keluarga saudari. Sekian.
                                                                                                           Sahabatmu,                                                                                                                  Natali
pandai pandai susunkn perenggan lupa nak jarak,sorry