Jawapan

2016-03-29T23:35:56+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Fg(x) = 4 - 2x
3x+2(g(x)) = 4 - 2x
3g + 2 = 4 - 2x
3g = - 2x + 2
g(x) = - 2x + 2 / 3

gf(x) = g{f(x)}
        = g(3x+2)
        = - 2(3x+2) + 2 / 3
        = - 6x - 4 + 2 / 3
        = - 6x - 2 / 3
        = - 2x - 2/3