Jawapan

2016-04-01T10:18:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Alamatnya,
Alamat Kebenaran...

Tuan,

Pengaduan Tentang Tapah Pembuangan Sampah Haram

Merujuk kepada perkara di atas, kami telah menerima pengaduan dari penduduk di Kampung Semangat Kempas Lama tentang pencemaran dari tapah pembuangan sampah di sekitar kawasan itu. Pembuangan sampah di tapah itu dipercayai dikendalikan oleh Syarikat Lima Jaya di atas alamat No. 20A, Jalan Bunga Mawar, Kempas Baru, 81300.

2. Menurut pengaduan orang-orang kediaman situ, tapah pembuangan sampah haram mengeluarkan bau busuk yang susah ditahan. Pencemaran ini telah menjejaskan kehidupan penduduk kawasan kediaman persekitaran. Selain itu, pembuangan sebuk-sebuk kopi di tapah pembuangan sampah itu telah menyebabkan kebanjiran selepas hujan apabila sebuk-sebuk kopi mengalir ke longkang dan menyebabkan longkang tersumbat.

3. Penduduk-penduduk di situ pernah cuba membuat aduan melalui telefon kepada pihak anda tetapi mereka diberitahu bahawa itu bukan tanggungjawab pihak anda. Walau bagaimanapun, pihak kami mendapati perkara itu tidak munasabah. Oleh itu, kami menulis surat ini untuk menyampaikan pengaduan kami secara rasmi.4. Kami dari Suaram mengambil berat tentang masalah pencemaran alam sekitar ini dankami berharap pihak anda dapat mengambil tindakan secepatnya untuk mengelakkan pencemaran ini dari berterusan. Kami dan penduduk-penduduk akan menunggu jawapan dari pihak anda.Bekerja Untuk Pembangunan Hak AsasiYang benar,_________________NYAM KEE HANCoordinatorSuaram Caw. JBS.K: -Jabatan Alam Sekitar, Johor