Jawapan

2016-04-06T10:40:50+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
F(x) = a - 2x
g(x) = ax + b
fg(x) = 1 - 6x

f(ax +b) = 1 -6x
a -2(ax +b) = 1 - 6x
a -2ax -b = 1 -6x
a -b -2ax = 1 -6x

-2a = -6
a = -6/(-2)
a = 3

a -b = 1
3 -b = 1
b = 3 -1
b = 2