Jawapan

2016-04-03T10:13:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Plot Binaan Plot 
(a) Permulaan – Permulaan novel Destinasi Impian ialah Johari, Azlina, dan Firdaus menyahut cabaran datuk mereka untuk membuat kayuhan sehingga ke Pantai Morib. 
(b) Perkembangan – Peringkat perkembangan cerita apabila terdapat pelbagai halangan semasa kayuhan contohnya sikap Firdaus yang mudah berputus asa dan ingin menamatkan kayuhan.
(c) Klimaks – Peringkat Klimaks novel ini ialah apabila Firdaus berjaya menamatkan kayuhan dan disambut oleh rakanrakan. Di sana, dia berjaya mendekati Mazlinda dan rahsia Firdaus diketahui oleh Mokhsin dan Sazali. 
(d) Peleraian – Peringkat peleraian novel ini ialah Firdaus kelemasan di lautan dan insaf dengan sikapnya terhadap adik dan rakan-rakannya.
 Teknik Plot
(a) Teknik pemerian (b) Teknik dialog (c) Teknik imbas kembali (d) Teknik monolog (e) Teknik monolog dalaman
1 5 1
Terima kasih :))
Saya hendak menanya satu soalan..Jika saya hendak meletak Teknik Plot itu di dalam
Perlukah saya menghurai teknik plot tersebut atau tidak untuk project saya?
tak payah :)