Jawapan

2016-04-04T18:43:58+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Lok Kawi, Lot C-G-5,
Apartment Kayangan,

Kota Kinabalu, Sabah.

Majlis Daerah Papar,
Peti Surat 177,
89608 Papar, Sabah. 11 MEI 2014

Tuan,
Aduan Keselamatan dan Kebersihan Perumahan Apartment Seri Kayangan Lok Kawi Height

Berhubung dengan perkara di atas, saya ingin membuat aduan tentang keselamatan dan kebersihan kawasan perumahan di Apartment Seri Kayangan Lok Kawi Height.

Saya ingin melaporkan bahawa longkang sekitar perumahan tidak disapu dan dibersihkan oleh tukang pembersih yang bertugas. Perkara ini mendatangkan bau yang busuk dan meloyakan kepada penduduk sekitar. Pembiakan nyamuk aedes juga semakin meningkat. Ada penduduk yang telah terkena virus denggi.

Sampah sarap dibuang merata-rata tempat. Disebabkan perkara tersebut, sesetengah sampah-sarap diselongkar oleh anjing, tikus, lipas dan sebagainya. Tong sampah yang disediakan tidak mencukupi bagi kami.

Dari segi keselamatan pula, kes kecurian sering berlaku di kawasan kami. Ini kerana pengawal yang bertugas pada waktu malam tidak menjalankan tugas. Mereka tidak meronda kawasan perumahan pada waktu tengah malam. Apa yang mereka buat ialah tidur pada waktu tengah malam.

Begitulah sahaja aduan kami. Kerjasama tuan dalam hal ini amatlah kami hargai. Kami mengucapkan terima kasih banyak-banyak sekiranya tuan dapat mengambil tindakan segera terhadap aduan ini.