Jawapan

2016-04-04T19:33:45+08:00
- Keprihatinan kerajaan dalam memperuntukkan suntikan modal untuk penjanaan ekonomi tersebut

- Keterlibatan rakyat yang proaktif dalam menggiatkan ekonomi tersebut

- Penggunaan teknologi canggih yang moden dan terkini
CONTOH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kerajaan telah memperuntukkan jumlah kewangan khas bagi kementerian pertanian dan industri asas tani bagi ekonomi tradisional dalam Bajet 2016 .
Rakyat-rakyat terutamanya di kawasan pedalaman bergiat dengan aktif dan berusaha dengan gigih demi mencari sesuap nasi dengan pekerjaan ekonomi tradisional .
Barulah bagus
Penggunaan teknologi serba moden dan terkini seperti jentera penyemaian telah memberikan peluang kepada rakyat untuk memudahkan proses penyemaian sawah padi .
2016-04-04T19:36:08+08:00
1.Kuasa barat telah berusaha menguasai politik di Myanmar dan Indonesia bagi membolehkan mereka menguasai sumber ekonomi.
2.
Penggunaan teknologi serta peralatan-peralatan yang lebih moden menggalakkan lagi perkembangan ekonomi komersial.  Di Myanmar, penanaman padi dijalankan dua kali setahun dengan bantuan teknologi pengairan serta sistem saliran yang moden.
3.
Bekalan tenaga buruh yang banyak dan murah turut dikaitkan sebagai faktor berlakunya perkembangan ekonomi komersial di Myanmar dan Indonesia.  Di Myanmar, kemasukan buruh-buruh India dengan jumlah yang ramai telah memainkan peranan penting dalam bidang perladangan serta menjadi pekerja bagi membina jalan raya dan kereta api