Pada cuti persekolahan nanti kamu bercadang ingin mengajak rakan kamu bercuti bersama-sama kamu dii kampung.Tulis sepucuk surat kepadanya untuk menyatakan hasrat kepadanya untuk menyatakan hasrat kamu itu

1

Jawapan

2016-04-05T10:44:38+08:00
22000 Jerteh,Terengganu.2 Julai 1998.Menemui sahabatku Noorhanim yang berada di Kampung Kuala Besut, semoga berada dalam keadaan sihat sejahtera.
Saudari,
Saya berharap saudari masih tidak melupai saya. Tujuan saya menulis surat ini adalah untuk mengajak saudari datang ke rumah saya pada cuti hujung bulan nanti.
Untuk pengetahuan saudari, buah-buahan di kebun ayah saya sedang masak. Buah-buahan pada musim ini sungguh menjadi, terutama manggis. Ayah saya memajakkan sebahagian sahaja. Selebihnya ditinggalkan supaya keluarga serta sahabat handai kami sama-sama dapat merasainya.

Saya berharap Noor tidak keberatan untuk datang ke rumah saya. Kalau saudari suka , ajaklahkeluarga serta kawan-kawan saudari datang bersama-sama. Boleh mereka sama-sama merasai keenakan buah manggis, rambutan, langsat serta durian.
Saya berharap saudari bersetuju dan memberitahu saya secepat mungkin. Saya akan menunggu kedatangan saudari itu.
Sampai di sini sahaja yang sempat saya tuliskan. Akhir kata , sambutlah salam mesra daripada saya untuk saudari sekeluarga. Semoga kita dapat bertemu nanti.
Sekian , terima kasih.
Yang benar,
   Tasha
  (Tasha)
2 4 2