Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-04-05T18:52:51+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Penggunaan telepon pintar menjadi fenomena baru dalam kehidupan hari ini. Sama ada di pejabat, rumah, tempat rekreasi, malah dalam tandas sekali pun, tangan tidak pernah lekang daripada memegang telepon pintar. Dengan kemudahan telepon tanpa wayar, bluetooth dan earphone, telepon pintar ini menjadi peneman setia walau di mana kita berada.

Apa tidaknya, telepon pintar ini telah menyediakan berbagai-bagai kemudahan kepada penggunanya. Ibarat sebatang jalanraya yang menjadi jalan pintas bagi semua sistem perhubungan. Pendek kata telepon pintar ini telah menjadi pusat sehenti (one stop center) bagi semua sistem perhubungan dan komunikasi.

Malah tulisan saya kali ini juga menggunakan aplikasi telepon pintar yang sedia berkhidmat kepada tuannya. Memang tidak dapat dinafikan, capaian telepon pintar membantu kita membaca seberapa banyak email melalui berbagai-bagai enjin dalam satu waktu. Kita boleh berbual dan bercanda tanpa sebarang bayaran melalui whatsApp dengan kawan-kawan dekat dan jauh.Begitu juga maklumat dan informasi terkini boleh kita peroleh dengan pantas dan laju sekali.

Setiap masa kita boleh melayari laman muka buku (face book) dan menulis status yang panjang tanpa perlu membuka komputer. Malah sewaktu bermesyuarat pun, kita masih boleh menjawab email, sms, tulis status di FB, berwhatsApp dan lain-lain. Tidak menghairankan apabila kecanggihan dan kepantasan komunikasi ini menjadi pilihan ramai masyarakat kita pada hari ini.

Bahkan sesiapa yang tidak memiliki kecanggihan ini dianggap sebagai ketinggalan zaman atau ketinggalan keretapi. Dengan harga RM500 ++ kita sudah mampu untuk memiliki telepon pintar. Ditambahkan dengan rebat RM200 kepada golongan belia untuk membeli telepon pintar menyebabkan penggunaan telepon pintar di Malaysia meningkat secara mendadak.