Jawapan

2016-04-05T15:33:27+08:00
Puncanya puncanya adalah peningkatan kawasan perindustrian.kawasan perindustrian seringkali membebaskan air panas yang telah digunakan ke dalam sungai.yang kedua,kewujudan bangunan bercermin.Apabila cermin digunakan sebagai dinding bangunan,ini memburukkan lagi suhu kawasan sekitar.
2016-04-05T16:29:03+08:00
1)Kematian Percaya atau tidak, peningkatan suhu bumi telah membunuh lebih satu juta orang di seluruh dunia sejak tahun 2000 sama ada secara langsung ataupun tidak. 

2)Pencairan ais di kutub Haba matahari yang pada kebiasaannya dapat dipantulkan ke permukaan bumi kembali ke angkasa lepas kemudiannya terperangkap dan menyebabkan suhu bumi semakin meningkat. Akibatnya, ais di kutub-kutub mula mencair dan meningkatkan paras air laut sehingga menenggelamkan sesetengah pulau kecil dan menghakis permukaan tanah besar.
3)Ribut taufan dan angin monsunsuhu tinggi ini turut meninggalkan kesan pada aliran angin yang akan membawa kepada pembentukan lebih banyak ribut taufan serta hujan monsun yang lebih teruk teruk daripada biasa. 

4)Peningkatan bilangan vektor penyebab penyakit berjangkitPeningkatan suhu juga akan menggalakkan pembiakan vektor seperti tikus, nyamuk,kutu dan pepijat. Penyebaran vektor seperti nyamuk menyebabkan penyakit seperti malaria, denggi dan demam kuning yang mula dicatatkan di Eropah dan kawasan yang dahulunya beriklim sejuk.
1 5 1