Jawapan

2016-04-06T20:30:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Definisi Pemindahan Maklumat: Menurut Kamus Dewan, pemindahan ialah perbuatan memindah atau mengalihkan, manakala maklumat pula merupakan keterangan atau butiran mengenai sesuatu. Justeru, pemindahan maklumat dapat dikatakan sebagai proses memindahkan satu keterangan atau butiran kepada satu bentuk yang lain.

Pemindahan Maklumat: Karangan   Pemindahan   Maklumat   mempakan   soalan   Bahagian   C   dalam Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3). Karangan ini perlu ditulis berdasarkan bahan rangsangan yang disediakan dan wajib dijawab oleh semua calon.

Bentuk: jawapan boleh ditulis dalam satu perenggan atau lebih.

Isi
: Jumlah perkataan  mestilah  antara 80  hingga   100   patah  perkataan  sahaja. Karangan Pemindahan Maklumat perlu merangkumi isi tersurat dan isi tersirat yang relevan berdasarkan bahan rangsangan yang disediakan.
1 5 1