Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-04-06T18:32:54+08:00
 Pengertian skripsi menurut buku Pedoman Penulisan Skripsi & Karya Ilmiah yang telah diterbitkan oleh IAIN Press adalah karangan dalam bentuk karya tulisan ilmiah yang disusun berdasarkan hasil penelitian oleh seorang mahasiswa dalam rangka penyelesaian studi tingkat Sarjana program strata satu (S1) atau di dalam istilah di Malaysia lebih dikenal sebagai tesis.

Kerja...
Kerja apa dan di mana? Kerjanya adalah menjaga kedai fotostat di sekolah Menengah Paduka Tuan. Memberikan perkhidmatan fotostat di sekolah menengah adalah hal yang tidak saya jangkakan sebelum saya pulang bercuti di Malaysia. Pada hari pertama, saya menolong kawan saya membuka pameran buku di Sekolah Menengah Dato' Bentara Dalam.

Seronok apabila hidup di kelilingi dengan buku-buku. Melihat kepada pameran buku tersebut, saya terus terkenang kepada mata kuliah Wirausaha yang dipelajari di Semester Lapan, Kuliah Syariah, Institut Agama Islam Negeri, Sumatera Utara. Setiap pelajar diminta membuat kertas kerja mengenai rancangan perniagaan (bisnes planning) yang diminati. Saya telah memilih untuk membina empayar perniagaan kedai buku yang besar. Namun itu semua hanya perancangan.

Bercuti...
Jumaat ini adalah genap 2 minggu saya bercuti di Malaysia. Saya pun masih berkira-kira untuk mencari masa yang sesuai untuk membuat penelitian bagi menyiapkan tugasan skripsi. Penelitian pertama di Yayasan Pembangunan Keluarga dan yang kedua di Mahkamah Syariah Segamat.
2016-04-06T22:57:02+08:00

Ini Jawapan Diperakui

√ó
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Pendahuluan
- Aku tinggal dengan sepupuku - bekerja - premis perniagaan kepunyaannya
Isi
- Tambahan lagi - aku segan untuk bergaul dengan pekerja-pekerja perempuan - sepupuku memberikan sedikit taklimat
- Sepanjang hari - pelanggan membanjiri kedai - sekadar mencuci mata
- Esok harinya, seorang perempuan - cerewet - geram dengan perempuan itu, namun aku harus bersabar
Penutup
- Selama satu bulan - pulang ke rumah - aku puas bekerja di sana - banyak pengalaman
1 5 1