Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-04-07T03:17:37+08:00
(a) Formula laju = jarak (km) ÷ masa (j)

Maka,
36 ÷ 0.5 = 75 kmj-1

(b) Garisan graf bertemu pada jam yang ke 0.75 , maka 0.75 jam = 45 minit.

Lori bertembung dengan kereta pada jam = 10.00 + 00.45 = 10.45 pagi

(c) 90 - 36 = 54 km

(d) 90 ÷ 2 = 45kmj-1
1 5 1