Jawapan

2016-04-06T20:27:39+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Laporan Hari Sukan

Laporan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Sungai Limau 2013
           Pada tarikh 16 Jun 2013, Hari Kejohanan Balapan dan Padang peringkat sekolah telah diadakan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Limau.  Tujuan hari sukan seperti ini diadakan adalah untuk menyemai semangat kesukanan dalam diri pelajar. Hal ini kerana, semua murid yang mengambil bahagian akan bersungguh-sungguh untuk memenangi dalam setiap bahagian yang diambil. Di bawah ini ialah laporan hari sukan yang saya sediakan.             Hari Kejohanan Balapan dan Padang dimulakan pada jam lapan tiga puluh minit pagi. Hari sukan dimulakan dengan persembahan kontijen-kontijen rumah sukan yang terdiri daripada rumah Laksamana, Syahbandar, Temenggung dan Bendahara. Setiap rumah sukan mempersembahkan perakan masing-masing dengan penuh kreatif. Mereka berarak mengelilingi padang dan berkumpul di tengah padang untuk menantikan acara seterusnya.              Acara seterusnya ialah pembacaan ikrar oleh penolong ketua pengawas. Pembaca ikrar diiringi oleh setiap ketua rumah sukan. Setelah pembacaan ikrar selesai, pengacara majlis menjemput Yang Dipertuan Pengerusi PIBG untuk memberi  ucapan seterusnya merasmikan hari sukan tersebut. Seterusnya Puan Pengetua dijemput untuk memberi ucapan.               Setelah itu, acara yang amat dinanti-nantikan bermula. Semua pelajar yang tidak mengambil bahagian perlu berkumpul dalam khemah yang disediakan untuk menyaksikan acara balapan dan padang. Kemeriahan sorakan para pelajar dapat dilihat apabila dimulakan. Mereka bersungguh-sungguh memberi sorakan kepada rakan-rakan mereka.               Sebagai penutup, ingin saya menyeru kepada semua pelajar agar lebih bersemangat untuk mengambil bahagian dalam hari sukan yang akan datang. Saya juga berharap agar para pelajar lebih konsisten dalam menjalankan sesuatu tugas
Laporan disediakan oleh,                                                                            18 Jun 2103     Fazilah    ( Nor Fazilah binti Othman)Setiausaha Kelab Olah RagaSekolah Menengah Kebangsaan Sungai Limau.