Jawapan

2016-04-09T11:36:50+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Setiap orang mempunyai orang yang paling disayangi. Begitu juga dengan saya. Orang yang paling saya sayangi ialah ibu saya
           Nama ibu saya ialah Mastura Binti Abu. Beliau berkulit cerah dan rambutnya panjang. Ibu saya merupakan insan paling istimewa dalam hidup saya. Pekerjaan ibu saya ialah seorang doktor di sebuah hospital yang terkenal. Walaupun sibuk berkerja, ibu sya bijak membahagikan masa antara keluarga dan kerjaya.
           Ibu saya memiliki ciri-ciri keibuan serta lemah-lembut. Beliau begitu bertanggungjawab dan mementingkan disiplin. Beliau amat mengambil berat tentang pelajaran saya. Beliau sentiasa memastikan saya menyiapkan kerja sekolah setiap hari. Apabila saya menghadapi kesusaha, Beliau akan memberi tunjuk ajar dengan sabar dan teliti. 
          Ibu saya seorang yang sabar. Beliau sentiasa sabar melayan kerenah saya. Selain itu, beliau juga sentiasa bersedia untuk mendengar masalah saya. Hubungan antara saya dan ibu sangat rapat bagaikan isi dengan kuku. Hal ini kerana hobi saya dan ibu adalah sama. Kami sering meluangkan masa bersama-sama dengan melakukan hobi kami iaitu berenang di kolam renang.
          Ibu juga seorang yang penyayang. Beliau menjaga saya denagn baik bagai menatang minyak yang penuh. Jika saya membuat kesilapan, beliau akan menegur saya dengan lembut. Beliau tidak pernah melepaskan kemarahan terhadap saya. Jasa ibu kepada saya bagai lautan yang luas.
          Saya amat menghargai jasa ibu terhadap saya. Saya bersyukur dapat menjadi anak beliau. Saya berharap ibu saya akan sentiasa sihat sejahtera dah dipanjangkan umur. Saya berjanji akan berada di sisi ibu hingga akhir hayat hidup saya.