Jawapan

2016-04-09T17:55:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Berkat kesungguhan, usaha keras dan semangat tolong-menolong antara seluruh warga SRIAACS, Hari Sukan Tahunan Kali ke-2 telah diadakan dengan jayanya. Para guru, kakitangan serta ibubapa telah bekerjasama bagi menjayakan acara sukan tahun ini. Tahun ini, pihak sekolah telah mengadakan Hari Sukan Tahunan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Perdana pada hari Sabtu, 4 April 2015.

Acara bermula jam 8.00 pagi dengan berkumpulnya para tetamu dan sarapan. Setelah itu, acara perbarisan dimulakan dan ucapan perasmian disampaikan oleh Tuan Haji Mohd Khairudin Abdul Halim. Beliau merupakan Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan IKRAM Wilayah Persekutuan. Seterusnya Guru Besar menyampaikan ucapan alu-aluan kepada semua tetamu.

Setelah acara perbarisan tamat, acara sukan pun bermula. Menerapkan tema ‘Badan yang Sihat, Melahirkan Minda yang Cerdas’, pihak sekolah ingin menyeimbangkan antara akademik, sahsiah dan juga kesihatan diri murid. Keseimbangan ini dapat memenuhi sasaran visi, misi dan falsafah pendidikan yang diterapkan oleh sekolah-sekolah Al-Amin untuk menjadi pelajar yang soleh dan musleh serta seimbang dunia dan akhirat.

Antara acara yang dipertandingkan adalah acara lari 50m, lari berganti, lari bawa bola, lari dengan tali skip dan lain-lain. Terdapat juga acara keluarga yang melibatkan ibu bapa dan anak. Acara bermula jam 9 pagi dan tamat pada jam 11 pagi. Setelah itu, acara penyampaian hadiah bermula dan hadiah diberikan kepada pemenang untuk setiap acara. Akhir sekali, telah diumumkan bahawa rumah Al-Adhwa (rumah hijau) telah menjadi juara keseluruhan untuk Hari Sukan Tahunan pada tahun ini.

Sekalung terima kasih diucapkan kepada semua warga SRIAACS yang menjayakan majlis kali ini. Semoga pada masa akan datang, penambahbaikan dapat dilakukan dan kerjasama ini dapat mengeratkan lagi perhubungan antara pihak sekolah dan ibubapa. Tahniah diucapkan kepada para murid sama ada yang menang ataupun yang kalah, kerana kita telah menang dalam berusaha. Semoga Allah mengganjari semua usaha kita. Amin.