Jawapan

2016-04-10T16:45:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Karangan cerita


Haikal merupakan seorang murid yang baik.Dia seorang yang bijak.Haikal mempunyai kebolehan dalam memainkan alat muzik iaitu piano.Pada suatu hari gurunya,Puan Murni telah memilihnya untuk mewakili pertandingan piano peringkat negeri.Haikal berasa bersalah untuk mengikuti pertandingan tersebut kerana pada peperiksaan akan menjelang tidak lama lagi.Dia ingin berterus terang kepada gurunya tetapi takut gurunya itu tersinggung.Dia juga belum meminta kebenaran daripada ibunya.

Terdapat seorang pelajar yang bernama Zikri yang merupakan rakan sekolah Haikal.Ramai orang yang sering memperkecil kebolehannya dalam alat muzik yang melibatkan piano kerana dia seorang murid yang miskin dan dating daripada keluarga tidak mampu.Zikri mempunyai bakat dalam memainkan piano kerana dia telah diajar oleh Haikal.Haikal ingin Zikri mengantikannya dalam pertandingan tersebut.Zikri menolak kerana kurang yakin pada kebolehanya.

Pada akhirnya,Zikri telah bersetuju dengan cadangan Haikal.Zikri berlatih setiap hari di rumah Haikal kerana dia tidak mempunyai piano di rumahnya.Zikri  berlatih sambil dibimbing oleh rakannya haikal.YG cerita tu sambung sendiri