Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-04-14T21:28:17+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kalau nak essay kau tu jadi lagi cantik..ayat gramatis bombastic segala tu, pakai la linking words macam, firstly,next, in addition, also, as well as, apart of, moreover, as a result,these example show that..banyak lagi la..then, selitkan gak proverb or sayings..kalau ada idioms yang berkaitan, boleh la selit2kan sikit..yang berkaitan la..kalau rasanya takda, tak payah..hmm..boleh google la segala linking words, proverbs ngan idioms tu..
Kalau kau buat outline essay, try sekali type kat microsoft word..kau dapat nampak outline essay kau tu je dah seratus lebih words..around 100-120 words cam tu la..makin banyak supporting details kau, makin banyak la words..outline je dah 120..tambah linking word, proverb..dah free2 ada 150 words..daripada 300 words,kau dah ada 150 words..then bila dah start tulis essay, kau tambah2 la ayat dekat supporting details tu..jadikan ayat yang cantik..tambah lagi kau merapu dalam ayat semua tu, dapat la 300-400 ayat..weeeeeyyyy..!!!!