Jawapan

2016-04-17T18:53:52+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Apabila kita belajar secara berkumpulan, kita dapat bertukar-tukar pendapat dengan rakan yang lain. Perkara ini sekaligus dapat meningkatkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Selain itu, belajar secara berkumpulan juga dapat mengeratkan silaturahim. Hal ini kerana apabila kita berbincang sesama rakan, kita akan berinteraksi antara satu sama lain.
Mcm mana nak buat huraian belajar secara berkumpulan memberikan suasana belajar yg menyeronokkan
Belajar berkumpulan mampu memberikan suasana yang ceria dan menyeronokkan berbanding belajar seorang diri. Hal ini kerana belajar seorang diri agak membosankan kerana kita akan berseorangan dan belajar di dalam keadaan yang sunyi. Apabila belajar secara berkumpulan, kita dapat bertukar pandangan sesuatu perkara. Fenomena ini boleh meningkatkan suasana yang sunyi kepada suasana yang ceria.
Jika berlaku perbalahan antara pandangan dan maklumat yang diberi, kita boleh melakukan aktiviti seperti perbahasan untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat. Perkara ini sudah pasti memberikan suasana belajar yang menyeronakkan.