Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-04-22T09:25:25+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Peperiksaan percubaan PMR ini hanya untuk mengukur prestasi saudari sahaja.  Janganlah saudari terus bersedih kerana tindakan seperti ini tidak dapat menyelesaikan masalah.  Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.  Jika kita gagal sekali, tidak bermakna kita akan gagal selama-lamanya.  Oleh itu, saudari perlulah sentiasa berusaha dengan gigih untuk berjaya seperti mengurus masa dengan baik untuk mendisiplinkan diri saudari.  Seperti yang saudari sedia maklum, kehidupan sebagai seorang pelajar amat mencabar dan mempunyai jadual harian yang padat.  Justeru, saudari perlulah bijak menguruskan diri kerana alah bisa, tegal biasa.
Saudari yang disayangi,
Di dunia ini ramai yang gagal pada peringkat awal, tetapi akhirnya bangkit denga kejayaan yang berganda.  Apa yang penting adalah saudari sentiasa berfikiran positif dan jangan terlalu memikirkan perkara yang telah berlalu. Jadikan kegagalan yang lepas sebagai pendorong untuk terus cemerlang. Manfaatkanlah waktu yang masih ada untuk membaiki kelemahan saudari.
Saudari boleh mendampingi orang yang cemerlang dalam pelajaran dan kehidupannya untuk mengetahui cara belajar mereka.  Bahkan saudari boleh mengajak mereka untuk belajar secara berkumpulan.  Secara tidak langsung, saudari dapat berkongsi ilmu dengan mereka. Orang yang berilmu sudah tentu bukan orang yang kedekut ilmu.  Bak kata pepatah, menyelam sambil minum air.
Saudari, 
Gred B yang saudari peroleh merupakan platform untuk saudari mencapai gred A dalam peperiksaan yang sebenar.  Segalanya boleh terjadi jika saudari bersedia untuk berubah demi masa hadapan yang cerah kerana matlamat yang membara akan dapat merempuh walau apapun halangan yang datang.  Sentiasa ingatkan keluarga, ibu bapa dan guru-guru yang meletakkan kepercayaan mereka kepada saudari untuk memperoleh kecemerlangan.  Janganlah saudari menghampakan mereka semua yang telah banyak berkorban untuk saudari.
Di samping saudari meneruskan usaha untuk berjaya, saudari perlulah sentiasa mendekati Tuhan agar doa kita dimakbulkan.  Semoga saudari lebih bersemangat setelah membaca surat saya ini dan terus berusaha tanpa mengenal erti putus asa.  Saya berdoa agar kita dapat menjawab soalan dengan tenang dan terang hati ketika menjawabnya.  Sampai di sini sahaja surat saya pada kali ini, semoga kita berjumpa di lembaran yang lain pula.  Sambutlah salam sayang saya buat saudari sekeluarga.  Sekian, terima kasih.