Well...Saya pelik kenapa manusia x leh nak buat perintah Allah..Allah suruh sembahyang x nak,tapi Allah x bagi bercouple tulah yg dia buat...Wait..Seronok sgt ka bercouple ni??Beri hujah and alasan kalau seronok..

2

Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-04-22T21:32:12+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Ini sgt serius,tanya tu biar berlapik takut ada yang terasa.Mmg betul semua itu tetapi sejauh mana kita nak menghukum mereka sedangkan kita pon ada dosa.mungkin mereka belum terbuka pintu hati utk berubah.Suatu hari pasti berubah mengikut kehendakNya.
boleh bercouple tapi kena ade batasan die
cara bercouple yg baik ialah apabila mereka bercinta,mereka berlawan untuk mendapat kejayaan yg cemerlang dan mengulang kaji bersama2
Rasulullah melarang umat dia bercouple walaupun kita jaga batasan...Dah bercinta tu kahwin teruslah..
Kalau rasa macam terlalu awal sgt kahwin then jgn nak couple...Habis cerita...
betul³^_^
Jawapan Paling Bijak!
  • Pengguna Brainly
2016-04-22T22:23:28+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
-hal ini kerana mereka kurng pengetahuan agama..selain itu mereka terpengruh dgn pengaruh luar ...dn mereka berasa couple ini tk salah malah menyeronokkn mereka tnpa memikirkn dosa 2 yg dilakukan oleh mereka ...seharusnya mereka diberi pendedahan selalu agar tidak membuat lagi dn memberi kesedaran kepada mereka .

jika ade maklumt tmbahn sy tammbh ya sebb tajukj sebegini amat popular ..

1 5 1
Thank u so much...I was expecting this answer...
Komen telah dipadam