Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-04-24T18:03:11+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
*Laporan perlu ada tajuk, tarikh, tempat, butir-butir yang berkaitan, tandatangan, namapelapor (huruf besar), dan jawatan pelapor.
*Tarikh diletakkan di sebelah kanan, iaitu sejajar dengan “Laporan disediakan oleh”.
*Bagi karangan berformat seperti ini, tajuk dianggap pendahuluan, manakala tandatangan,nama pelapor, dan jawatan dianggap penutup. Memadai jika murid menulis empat perengganuntuk empat idea.
*Bagi laporan aktiviti persatuan, sertakan senarai nama ahli jawatankuasa, sejarah penubuhan,jumlah ahli, aktiviti sepanjang tahun dan harapan setiausaha.
*Bagi laporan lawatan, tulis apa-apa yang dilihat, dirasa, dialami, dan kesan lawatan tersebutterhadap pembelajaran.
*Karangan ini tiada bezanya dengan karangan jenis cerita, diari ataupun berita. Cuma formatyang membezakannya.
Format permakahan.*Tanpa tajuk                                                               (tolak ½ markah).*Tanpa tandatangan/salah letak                                (tolak ½ markah).*Tanpa nama                                                              (tolak ½ markah).*Tanpa jawatan                                                          (tolak ½ markah).*Tanpa tarikh/salah letak                                           (tolak ½ markah).