Jawapan

2016-05-01T11:51:51+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kecerunan = (-1,-3) dan (2, 3k )
dx = 2-(-1)= 3
dy= 3k-(-3) = 3k + 3
dy/dx= 3k+3/3
= (k+1) ------(a)

dy/dx = kx+ 3 -----(b)


(a)=(b)
k+1= kx+3
jika x =-1
k-kx=-2
k-k(-1)=-2
k+k=-2
2k=-2
k=-1

jika x =2
k+1=kx+3
k+1=2k+3
2k-k=1-3
k=-2