Jawapan

2016-04-26T20:05:26+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Contoh Karangan SPM Bahasa Melayu Terbaik dan Cemerlang bagi tajuk peranan ibu bapa, perpaduan kaum dan juga semangat kejiranan

Bagi kertas soalan SPM 2015 Bahasa Melayu terbahagi kepada Kertas 1 dan kertas 2. Kertas 1 memfokuskan soalan karangan yang perlu anda jawab soalan Bahagian A dan salah satu soalan daripada Bahagian B.

Bagi Bahagian A, masa dicadangkan 45 minit yang menawarkan 30 markah untuk anda jawab dengan cara menghuraikan soalan yang diberikan dengan 200 hingga 250 patah perkataan. Untuk Bahagian B pula 100 markah ditawarkan untuk calon SPM yang mana masa dicadangkan untuk anda menyiapkannya adalah 1 jam 30 minit dengan memilih dan menjawab salah satu soalan lebih daripada 350 patah perkataan.

Dua bentuk soalan Bahasa Melayu yang disoal adalah karangan berformat dan karangan tidak berformat.

Bersama-sama ini ohSPm kongsikan bersama dengan anda contoh karangan SPM yang terbaik dan cemerlang yang boleh dijadikan rujukan dan contoh bagi calon SPM yang bakal mengambil subjek Bahasa Melayu SPM 2015 kali ini.