Jawapan

2016-04-26T20:58:35+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
ALAMAT PENGIRIM.....
___________________________________________________________

ALAMAT PENERIMA.....                                                26 APRIL 2016.        _______.                           

Tuan,

Masalah Sampah Sarap yang Sering Tidak Dipungut

Merujuk perkara di atas, saya selaku setiausaha mewakili penduduk Taman Maju Jaya ingin membuat aduan tentang masalah sampah - sarap yang sering tidak dipungut. Sampah - sarap yang dipungut di kawasan perumahan ini kebiasaannya mengikut jadual, namun sampah - sarap ini sering tidak dipungut beberapa hari sejak setahun yang lalu.

2.    Salah satu masalah yang penduduk taman ini hadapi ialah masalah pencemaran bau. Masalah ini memberi impak kepada aktiviti harian penduduk. Aktiviti riadah terpaksa tidak dijalankan kerana terganggu dengan masalah bau. Keselesaan di rumah juga terjejas seperti ketika menyediakan hidangan dan ketika makan. Secara keseluruhannya, masalah bau ini sangat memberi kesan kepada penduduk jika tidak ditangani segera.

3.    Selain itu, sampah - sarap yang sering tidak dipungut telah menimbulkan masalah keselamatan. Anjing liar yang terdapat di taman perumahan ini sering menimbulkan masalah kerana sampah - sarap yang sering tidak dipungut akan berhamburan. Ini menyebabkan keselamatan penduduk terancam apabila melakukan aktiviti di luar rumah dengan kehadiran anjing liar. Penduduk Taman Maju Jaya amat berharap masalah ini dapat dibendung dengan segera.

4.    Sehubungan dengan itu, sampah - sarap yang sering tidak dipungut akan mengundang pelbagai penyakit di taman perumahan ini. Haiwan seperti tikus dan lalat membawa masalah kepada para penduduk di taman perumahan ini. Penduduk sering risau mengenai perkara ini kerana boleh mengundang kepada pelbagai penyakit seperti penyakit kencing tikus yang boleh membawa maut dan keracunan makanan.

5.    Saya berharap pihak tuan dapat memberikan kerjasama dan membuat pemantauan di kawasan taman perumahan ini. Kami juga berharap agar masalah sampah - sarap yang sering tidak dipungut ini boleh diuruskan oleh pihak tuan dengan segera.

Kerjasama dan maklum balas daripada pihak tuan amat saya alu - alukan dan diucapkan berbanyak - banyak terima kasih.

Yang Benar,

NAMA ANDA
____________

( TANDATANGAN ANDA )

Wakil Penduduk,
TAMAN ANDA.