Jawapan

2016-05-01T09:29:29+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Assalamualaikum. Sobahulkhair. Saya rasa ramai je yang belum tidur lagi kan. Ha, apakata kita tidur sekojap dua kpjap atau tiga kojap, kejap pun xpe, then bangun balik membangunkan malam Allah ni. Kenapa kita perlu nak bangunkan malam, sedangkan seronoknyerrrr menarik selimut tidur, tambah2 bila time hujan. ha.. nak tau kenapa? maghiler sama2 kita baca notes di bawah ni ye. Lepas baca tu, bukan sekadar baca sahaja, moga2 kita mengamalkannya. Betul, kalau kita dah terbiasa melakukannya, tiba2 sekali kita tak buat mesti rasa sesuatu yang "missing". Yelah, macam sub concious mind la(minda separa sedar), sesuatu perkara yang kita selalu buat dah menjadi kebiasaan dah. Contohnya kalau setiap kul 630 pagi kita mesti terjaga dari tidur walaupun x buat alarm. Ha, apa lagi.. rugiiiiiii x buat banyak2 amalan2 sunat ni. Ni bekalan untuk kita akhirat nanti kan. Ha, apa2 sahaja saya coretkan ini adalah sesungguhnya kerana mengingatkan untuk diri sendiri juga dan share utk kawan2 semua. Kerana saya sangat sangat sesangat2 sayang anda semua. Semoga kita semua menuju ke arah kebaikan. Amin.

Assalamualaikum. Sobahulkhair. Saya rasa ramai je yang belum tidur lagi kan. Ha, apakata kita tidur sekojap dua kpjap atau tiga kojap, kejap pun xpe, then bangun balik membangunkan malam Allah ni. Kenapa kita perlu nak bangunkan malam, sedangkan seronoknyerrrr menarik selimut tidur, tambah2 bila time hujan. ha.. nak tau kenapa? maghiler sama2 kita baca notes di bawah ni ye. Lepas baca tu, bukan sekadar baca sahaja, moga2 kita mengamalkannya. Betul, kalau kita dah terbiasa melakukannya, tiba2 sekali kita tak buat mesti rasa sesuatu yang "missing". Yelah, macam sub concious mind la(minda separa sedar), sesuatu perkara yang kita selalu buat dah menjadi kebiasaan dah. Contohnya kalau setiap kul 630 pagi kita mesti terjaga dari tidur walaupun x buat alarm. Ha, apa lagi.. rugiiiiiii x buat banyak2 amalan2 sunat ni. Ni bekalan untuk kita akhirat nanti kan. Ha, apa2 sahaja saya coretkan ini adalah sesungguhnya kerana mengingatkan untuk diri sendiri juga dan share utk kawan2 semua. Kerana saya sangat sangat sesangat2 sayang anda semua. Semoga kita semua menuju ke arah kebaikan. Amin.
bagaimanakah amalan ini dpt memupuk smgt brsatu padu ?