Jawapan

2016-05-02T10:32:30+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Setiausaha,

JKKK Kampung Merapoh,

27210, Kuala Lipis,

Pahang.


___________________________________________________________________________


Pegawai Daerah,

Kompleks Kerajaan, 

27100 Kuala Lipis,

Pahang.                                                                                                                 24 APRIL 2012


Tuan,


ADUAN MASALAH KECURIAN


Berhubung perkara di atas, saya mewakili penduduk kampung ingin membuat aduan tentang masalah kecurian yang sering berlaku di kampung kami.


2.        Sejak akhir-akhir ini kecurian sering berlaku di tempat tinggal kami terutama pada waktu malam. Hal ini menyebabkan penduduk kampung berasa takut dan bimbang.


3.        Pada 20 April 2012 yang lalu, satu lagi kecurian telah berlaku di kampung kami iaitu di rumah Pak Ali. Banyak barang berharga kepunyaan keluarganya telah dicuri. Antaranya barang-barang kemas, laptop dan tekefon bimbit. Kejadian ini amat membimbangkan semua penduduk kampung.

4.         Kecurian ini mungkin dilakukan oleh orang yang berpengalaman dan dilakukan dengan terancang kerana kebanyakan kecurian itu tidak disedari langsung oleh tuan rumah sehinggalah mereka bangun tidur pada waktu pagi. Selain itu, pencuri mungkin menggunakan peralatan yang canggih kerana mereka dapat memasuki rumah mangsa dengan mudah dan tanpa bunyi bising.


5.        Kami percaya pencuri-pencuri itu terdiri daripada kumpulan yang sama. Mereka melakukan jenayah dengan memakai topeng. Ini berdasarkan maklumat salah seorang penduduk yang pernah terlihat kelibat mereka yang melarikan diri selepas melakukan kegiatan tersebut.

Sehubungan dengan itu, penduduk kampung bertindak dengan menjalankan rodaan secara bergilir-gilir pada setiap malam. Namun begitu, kami masih mengharapkan bantuan daripada pihak tuan agar penjenayah tersebut dapat ditangkap, seterusnya menyelesaikan masalah ini sepenuhnya.

Sekian, Terima kasih.

Yang benar,
(kamarudin)

Setiausaha,

JKKK Kampung Merapoh,

27210, Kuala Lipis,

Pahang.