Jawapan

2016-05-02T14:41:52+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
                                                                               ALAMAT ANDA
                                                                                31 Mac 2009

Kepada sahabat terbaikku,
Saudari Jessica Prahn.

Apa khabar, Jessica? Sudah satu minggu saya tidak membalas surat kiriman saudari. Saya agak sibuklah dengan aktiviti ko-kurikulum di sekolah saya. Saya telah pun menukar aktiviti ko-kurikulum saya. Kamu hendak tahu apa?

Saya masuk pasukan pancaragam sekolahlah. Saya main alat muzik yang dipanggil 'French Horn'. Ia adalah sangat menarik. Saya suka bermain alat muzik ini. Baru-baru ini, saya telah pun selesai satu pertandingan peringkat nasional iaitu Singapore Youth Festival atau SYF. Sekolah saya mendapat gangsa. Ini tidak mungkin dapat dicapai tanpa kerja sama semua anggota. Lebih-lebih lagi, kami mengambil masa hanya tiga bulan untuk berlatih. Sekarang saudari fahamkan mengapa saya terlambat membalas warkah saudari. Disebabkan latihan setiap hari untuk seminggu itu telah membuat saya terlalu letih tetapi semakin bersemangat untuk memenangi pertandingan itu. Saudari tahu, semangat saya begitu kental sehinggakan di rumah pun saya bermain alat muzik itu kepada adik saya yang setia mendengar. Pada mulanya agak sumbang tetapi lama-lama, merdu jugalah. Melalui aktiviti ko-kurikulum ini, saya mulai sedar yanhg saya sebenarnya minat bermain muzik. Saudari, saya ada suatu kejutan untuk saudari. Kejutan hari jadi. Saudari putarkanlah pita rakaman yang saya hantarkan bersama surat ini. Selamat hari jadi yang ke 14 tahun, saudari dan semoga terhibur dengan kejutan itu.

Baiklah saudari, sampai di sini sahaja ya. Saya harus berlatih bermain lagi kerana tidak lama lagi, kami akan ada satu persembahan di sekolah. Saudari jaga diri baik-baik ya dan jangan lupa balas surat saya.

Salam sayang,
NAMA ANDA.