Jawapan

2016-05-04T18:18:13+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
= [15a+ab-(ab+4a-3)]/3
= ( 15a+ab-ab-4a+3)/3
= (11a+3)/3

1 5 1
  • ZULK
  • Tangan Bantuan
2016-05-04T19:22:31+08:00
    15a+ab-(ab+4a-3)
=15a+ab-(4a²b-3)
=15a+ab-ab
  ________
         3
=15a²b-ab(faktorkan)
=ab(15a)
  ______
      3
=ab²
1 4 1