Jawapan

2014-07-05T15:17:25+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. Semangat patriotisme: (Huraian) Kehadiran semangat patriotisme dalam kalangan masyarakat akan menimbulkan perasaan cinta akan negara. (Contoh) Sebagai warganegara Malaysia yang mengamalkan semangat patriotisme, dia pasti akan sanggup menghadapi cabaran untuk menjaga kedaulatan dan kemerdekaan negara.
2. Kerjasama kaum: (Huraian) Kerjasama antara kaum akan mengelakkan pertelingkahan dan perselisihan faham antara satu sama lain; Kerjasama antar kaum juga menimbulkan semangat perpaduan dalam kalangan masyarakat. (Contoh) Semua rakyat Malaysia haruslah sentiasa bekerjasama untuk menjaga kedaulatan dan nama baik Malaysia tanpa mengira kaum.
3. Peranan media massa: (Huraian) Media massa memainkan peranan yang penting untuk memupuk semangat perpaduan dalam kalangan masyarakat. (Contoh) Pihak kerajaan haruslah mengambil inisiatif yang proaktif dengan memupuk semangat perpaduan dalam kalangan masyarakat melalui media massa.
7 4 7