Menghormati pandangan dan hak orang lain merupakan antara faktor kejayaan perjuangan Rasulullah SAW dalam memperbetulkan akidah Musyrikin Quraisy di Mekah ketika itu.


merujuk pernyataan di atas, apakah yang anda faham mengenai sikap menghormati pandangan dan hak orang lain sehingga membawa kepada kejayaan perjuangan Rasulullah SAW dalam menyebarkan agama Islam di Mekah?


( 4 markah ) soalan KBAT

1

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-05-09T16:12:14+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sikap menghormati pandangan dan hak orang lain membawa kepada kejayaan perjuangan rasulluah SAW kerana sikap ini membawa persefahaman antara orang yang menyebarkan agama islam dan seterusnya membawa kepada kerjasama yang baik bagi menjayakan dakwah islam.Selain itu,sikap tersebut membolehkan baginda menerima pelbagai idea dan pendapat untuk menyebarkan agama islam melalui pelbagai cara.
1 5 1