Boleh tak bagi huraian yang best untuk pengenalan isu perpaduan kaum ?

1
thanks ;)
wc
Perpaduan boleh ditakrifkan sebagai satu proses yang menyatupadukan anggota masyarakatdan negara seluruhnya melalui ideologi negara supaya tiap-tiap anggota masyarakat dapatmembentuk satu identiti dan nilai bersama serta satu perasaan kebangsaan dalam kalanganmereka. Perpaduan masyarakat merupakan antara aspek yang penting dalam membentuk perpaduan negara. Malaysia kini dihuni oleh beberapa kaum dan etnik yang bersifat majmuk yang membawa kepada wujudnya jurang perpisahan .
thanks ;)
wc

Jawapan

2014-07-05T15:41:46+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
kepentingan perpaduan ialah perpaduan dapat menjadikan malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka. sebelum malaysia mencapai kemerdekaan, pelbagai ranjau berduri yang dilalui oleh generasi terdahulu untuk menuntut kemerdekaan.
1 4 1