Jawapan

2016-05-08T01:04:03+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Menjamin keselamatan & keamanan duniaMalaysia menjalinkan hubungan baik antara negara untuk mengelakkan belakukonflik atau peperangan. Malaysia menyertai Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu.
Menjaga ekonomi globalApabila Malaysia menjalinkan hubungan luar,ekonomi gobal dapat berkembangmelalui perdagangan bebas dijalankan ,pertukaran mata wang dan meningkatkankegiatan ekonomi negara supaya mampu bersaing di peringkat global.
Perkembangan ekonomi negara Tarikan pelaburan asing, pemindahan teknologi melalui projek usaha sama ,meluaskan pasaran barangan negara, mewujudkan segi tiga pertumbuhan ekonomidan banyak lagi kepentingan yang dapat dicapai/nikmati melalui dasar luar yangdiamalkan.Sebagai Contoh, melalui Dasar Pandang ke Timur, pelaburan asingtelah digalakkan dari negara-negara di Timur terutama Jepun dan Korea