Jawapan

2016-06-03T21:18:35+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Yang dihormati,Tuan Pengerusi Majlis,Yang Berusaha Guru Besar Sekolah Kebangsaan Melawati,guru-guru dan hadirin sekalian.Pada pagi ini,saya akan menyampaikan syarahan yang bertajuk " Membaca Amalan Mulia".

Membaca dapat meningkatkan pengetahuan seseorang mengenai sesuatu.Murid-murid digalakkan membaca buku supaya cemerlang di masa akan datang.

Membaca juga membolehkan pelajar mengetahui sesuatu dan boleh berkongsi dengan yang lain.

Hadirin yang dihormati,
Membaca adalah amalan yang mulia kerana ia memberi banyak faedah kepada kita semua.

Selain itu,kita harus banyakkan membaca buku-buku yang berfaedah seperti buku ulangkaji Bahasa Malaysia,buku rujukan.Pelajar tidak digalakkan membaca buku-buku yang tidak berfaedah seperti komik dan lain-lain.Pelajar bukanya tidak boleh membaca komik,tetapi jangan baca selalu.Banyakkan baca buku karangan atau lain-lain.

Sebelum saya mengundurkan diri,ingin saya tegaskan lagi bahawa ,kita haruslah banyak membaca,ingatlah membaca itu amalan mulia.

Sekian saja syarahan saya pada kali ini.Terima kasih.