Fatimah menunaikan solat zohor sepuluh rakaat kerana ingin mendekatkan diri kepadan Allah dan supaya Allah mengasihinya. huraikan hujah anda, mengapakah ibadat fatimah tidak diterima oleh Allah walaupun niatnya ikhlas kerana Allah?

1

Jawapan

2016-05-10T04:40:47+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Solat zohor fatimah tidak diterima oleh Allah kerana rakaatnya terlebih .Hal ini kerana apa yang dilakukan oleh fatimah tidak mengikut apa yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w.Kesannya ialah perkara ini akan mendatangkan kesukaran untuknya istiqomah dengan ibadahnya suatu hari nanti kerana 10 rakaat mengambil masa yang lama untuk laksanakan dan iman yang kuat walaupun sebenarnya solat zohor yang diperintahkan oleh Allah hanyalah 4 rakaat.Kesimpulannya,sebagai umat Islam kita hendaklah tidak menokok tambah apa yang diajarkan oleh Rasulullah dengan apa yang sesat atau mendatangkan keburukan .