Jawapan

2016-05-10T21:57:55+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Contoh karangan ucapan perpisahan guru.
   Yang dihormati Tuan Pengerusi Majlis, yang berusaha Tuan Guru Besar, guru-guru dan rakan-rakan seperjuangan yang dikasihi.
Hadirin yang dihormati,           

    Terlebih dahulu, saya mengucapkan terima kasih dan berbesar hati kerana pihak majlis sudi menjemput saya untuk menyampaikan ucapan dalam majlis pada hari ini. Sebagaimana yang kita ketahui, majlis ini diadakan adalah untuk meraikan cikgu Shahimi yang akan berpindah ke sekolah lain tidak lama lagi.           
 
    Sesungguhnya kita tidak menyangka bahawa beliau akan pergi setelah sekian lama mencurahkan bakti di sini. Kita berasa amat sedih kerana akan kehilangan seorang guru yang sangat dedikasi terhadap tugasnya.
Hadirin yang dikasihi,           
 
     Pengorbanan dan jasa beliau kepada kita tidak ternilai harganya. Beliau telah banyak membimbing dan memberikan tunjuk ajar kepada kita. Selain itu, beliau juga sentiasa mengambil berat dan sanggup meluangkan masa mengadakan kelas tambahan kepada murid-muridnya.          

   Saya mewakili semua murid, mengucapkan jutaan terima kasih kepada cikgu Shahimi. Kami menghargai segala usaha dan jasa cikgu. Kami berjanji akan belajar bersungguh-sungguh agar impian dan cita-cita kami tercapai.           
 
     Kami juga meminta ampun dan maaf daripada cikgu jika terdapat sebarang kesilapan yang telah kami lakukan sepanjang cikgu mendidik kami.Akhir sekali, saya mewakili semua murid di sekolah ini berdoa agar cikgu akan berbahagia apabila bertugas di sekolah baru nanti. 
      
       Sebelum mengakhiri ucapan ini, terimalah serangkap pantun daripada saya.
     
                             Pucuk pauh delima batu,           
                                        Anak sembilang di tapak tangan ;
                              Walaupun jauh ribuan batu,           
                                         Hilang di mata, di hati jangan.


Sekian, terima kasih.  

#HARAP_MEMBANTU

2016-05-15T13:51:09+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Anda sebagai wakil pelajar telah dipilih untuk memberikan ucapan dalam majlis perpisahan guru anda yang akan berpindah. Tulis ucapan tersebut selengkapnya. Yang mulia tuan pengerusi majlis, yang berusaha guru besar, guru-guru, dan rakan-rakan yang dihormati. Selamat pagi dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada anda semua. Hadirin semua, Saya selaku wakil pelajar di sekolah ini amat berbesar hati dan berbangga kerana telah diberi kesempatan untuk memberikan sepatah dua kata dalam majlis yang penuh bermakna ini. Sesungguhnya, majlis ini sememangnya bermakna kerana kita akan kehilangan seorang guru yang amat kita semua kagumi dan hormati tetapi pada masa yang sama kita turut berasa gembira kerana guru itu akan bertukar ke sebuah sekolah yang lain pula untuk meneruskan usahanya mendidik ank bangsa negara ini. Guru yang saya maksudkan itu ialah Cikgu Azman. Beliau telah ditawarkan jawatan sebagai guru besar di sebuah sekolah di ibu kota. Kita semua sedia maklum bahawa Cikgu Azman begitu inovatif dan kreatif dalam usaha pengajaran dan pembelajarannya kerana mahu semua pelajarnya berjaya dalam peperiksaan. Sudah banyak perubahan dibawa oleh beliau ketika berkhidmat di sekolah kita ini. Lihat sahaja perubahan yang dibawanya terhadap bilik komputer dan dewan sekolah ini sahaja. Hadirin yang dihormati, Pemergian Cikgu Azman pasti menjadi dorongan kepada kita semua untuk belajar dengan lebih baik supaya dapat melanjutkan pelajaran ke universiti seperti yang sering dilaungkan oleh Cikgu Azman ketika mengajar kita di dalam kelas. Selama ini, Cikgu Azman bolehlah dianggap sebagai pendorong utama kepada kita untuk berjaya dalam pelajaran seterusnya melakukan perkara yang kita impikan pula. Beliau umpama lilin atau obor yang menerangi hidup kita semua. Kepada Cikgu Azman, kami doakan semoga cikgu akan terus menabur bakti kepada anak bangsa walaupun di mana-mana cikgu bekerja kerana cikgu mempunyai satu kelebihan dalam mendidik pelajar dengan berkesan. Sekolah ini pasti akan kehilangan seorang guru yang berdedikasi tetapi kami yakin penggantinya juga seorang yang seteraf atau berkemampuan untuk mengisi tempat beliau itu. Akhir kata, saya bagi pihak rakan-rakan semua di sekolah ini memohon maaf atas semua kesalahan dan kesilapan kami terhadap cikgu. Sekian, terima kasih.
1 5 1